Основателят на AloxxiДжордж Шефър - Президент
и Главен изпълнителен директор

Страстта към цветовете на Джордж Шефър, създателят на OPI, изгради професионалната индустрия за грижа за ноктите. Сега, вдъхновен от висшата италианска мода и технологията в цветовете, той чертае нови пътища за професионалната индустрия за грижа за косата с Aloxxi – професионална марка за грижа за косата. Улавяйки необходимостта, Шефър предизвиква традиционното мислене като използва проницателността си по отношение на цветовете и таланта си да направи пробив с продуктите, като обещава да върне личното отношение отново в индустрията.

Първите стъпки на Джордж в професионалната индустрия за красота са впечатляващи. Започва в семейния бизнес в производството на дрехи на Бродуей, премества се в южна Калифорния, където купува компания за зъботехнически материали – Odontorium Products Inc (OPI).

Наблюдавайки как маникюристите купуват продукти за стоматолози, за да подсилят акрилните нокти, Джордж вижда възможност. Под негово ръководство, OPI се превръща в световен лидер в професионалната грижа за ноктите. Бързото развитие е резултат от отдадеността му на професионалната индустрия за красота, на клиентите, на развитието на междуличностните отношения както и постоянно да е на гребена на вълната от иновации, отличаващи се с качество и артистизъм. Днес, OPI се предлага в повече от 100 страни, на 6 континента и Джордж Шефър се е отдал на постигането на същия успех с Aloxxi.

Джордж Шефър е име в професионалната индустрия за красота. Той е основател и първи президент на Съвета на производителите на продукти за маникюр и педикюр; Бивш член на борда на директорите на Американската асоциация за красота; основател на Федерацията на професионалистите в индустрията за красота; основател и член на борда на Асоциацията на водещите производители в професионалната индустрия за красота и бивш член на неговия Управителен съвет. Нещо повече, той е член на Изпълнителния борд на съвета за продукти за лична грижа и понастоящем е член на Борда на организаторите на събития в областта на красотата за Северна Америка, известен като Cosmoprof USA.